Ruth Maatman,
Beeldhouwster in het beeldhouwatelier.

Ruth Maatman is geboren in een ondernemersgezin in het dorp Posterenk in de Gemeente Voorst. Al als kind was ze creatief en na de middelbare school bezocht ze een jaar de Vrije Hogeschool van in Driebergen, waar creativiteit centraal stond. Daar leerde ze de eerste technieken van boetseren en beeldhouwen. Tijdens haar studie in Groningen bezocht ze het open atelier Minerva waar ze aanvankelijk met klei en later de techniek van beeldhouwen met steen verder op pakte.

Tijdens haar werkzame leven bleef Ruth voortdurend haar creativiteit etaleren en tussen de bedrijven door werd altijd tijd gevonden voor boetseren of beeldhouwen.

Ruth heeft nu de prioriteit gelegd bij het beeldhouwen. In haar atelier aan de Joostinkweg in Vorden in de prachtige Achterhoek creëert ze kunstwerken die mens en dier in abstractie weergeven. In het atelier brengt ze u de beginselen van het beeldhouwen bij. Ook gevorderden kunnen hier terecht tijdens de workshops of in het open atelier.

Ze nodigt u graag uit om in een gemoedelijke sfeer aan de zandweg die deel uit maakt van een van de acht Vordense kastelen; landgoed de Bramel. Ruth Maatman geeft  lessen “op maat” in het beeldhouwen en leert daarbij hoe ontspannend het is zelf iets te creëren van allerlei soorten steen in een stijl, die bij u past. Voor meer info kunt u contact opnemen door hier te klikken.

Beeldhouwatelier-Joostink is gevestigd in Vorden aan de Joostinkweg 2